Orkaan Haiti

Help de slachtoffers

www.maf.nl
  Nederlands   English
Welkom op de pagina van Fam. Bruinink

Wij zijn Jafeth en Conny Bruinink-Hollestelle en samen hebben wij twee dochtertjes, Ninte (oktober 2014) en Naomi (maart 2016).
Wij zijn eind maart 2016 als pilotengezin uitgezonden door Mission Aviation Fellowship (MAF) naar Suriname.
We hopen middels het werken voor MAF uiting te geven aan ons verlangen om een licht te zijn waar duisternis heerst en Gods liefde zichtbaar te maken voor de mensen om ons heen. 
Jafeth is als piloot werkzaam en Conny zal in eerste instantie vooral bezig zijn met de zorg voor het gezin. Maar ook zij wil graag haar talenten inzetten voor haar medemens in Suriname.
 
 


LAATSTE NIEUWS VAN Fam. Bruinink
Integratie
15-07-2016  |  Fam. Bruinink
Stel je voor… bijna vier weken geleden kwamen we hier in Suriname aan en daar stonden spullen die we reeds gescheept hadden op ons te wachten. In het ruime huis dat we toegewezen hebben gekregen krijgt zo langzamerhand alles een plekje. Stel je voor.. dat we hals over kop moest vertrekken. Geen afscheid konden nemen en er geen bekende spullen op je wachten bij aankomst… Ons avontuur is maar relatief als ik soms denk aan de vele vluchtelingen. Ondanks die luxe is integratie ook voor ons wel een uitdaging! 
Vliegen voor Dummies
16-06-2016  |  Fam. Bruinink
Vandaag is de laatste dag dat we naar het MAF kantoor in Amerika gaan en vooral om gedag te zeggen tegen de mensen die we hebben leren kennen. Ik heb een dagje meegevlogen en een hoop geleerd…! Het is 8 juni en op het vliegveld lijkt het nog uitgestorven wanneer wij er aan komen. Het is 7:30. Jafeth gaat meteen aan de slag. Hij doet de deuren van het vliegtuig open en checkt.  Hij zet een trap onder de vleugels en tapt wat benzine via de onderkantkant van de vleugel aan beide kanten; check ...
Gastvrijheid
Gastvrijheid   |  Fam. Bruinink
De Amerikaanse stereotypen zijn wel bekend; de maat van de pot pindakaas, de supermarkten en de auto's. Stereotypen over de gezondheid van de gemiddelde Amerikaan en de expressieve uitdrukkingen als 'Amaaaazzing and FanTAStic!!' maar dat is over het algemeen maar oppervlakkig...
 LAATSTE NIEUWS VAN MAF

1000 ste MAF Ambulancevlucht in 9 jaar!
15 juni 2016  |  Mark-Jan Bremmer
Maandag 11 april 2016 vierde het MAF team op Timor-Leste de 1000ste Ambulancevlucht in 9 jaar tijd. Een historische dag die om 9:10 begon met een telefoontje van de Nationale Ambulancedienst. In Maliana moest iemand met spoed opgehaald worden voor behandeling in het ziekenhuis van Dili.  Adri van Geffen, directeur MAF Nederland: “Dankzij sponsoring uit Nederland kon er een tweede Airvan aangekocht worden en konden vanaf 2014 meer mensenlevens gered worden op dit eiland.”
“Wat zouden we moeten zonder MAF?”
15 juni 2016  |  Mark-Jan Bremmer
Piet van der Ende en Aad Verduijn, de technische medewerkers van Stichting de Zaaier, maken veelvuldig gebruik van het MAF vliegtuig tijdens hun werkbezoeken aan D.R.C. Congo. Aad schreef ons: “Wat een fantastische piloten en vliegtuigen hebben jullie. WAT ZOUDEN WE MOETEN ZONDER MAF !!”
1.000 oogoperaties in Angola?
11 april 2016  |  Christine Zwanenburg
Wij kunnen 112 bellen en dan krijgen we medicijnen of een operatie om ons leven te redden. In Angola is dat wel anders. Piloot Marijn Goud filmde het oog hulp project van Boa Vista en is onder de indruk van de 77-jarige oogarts dr. Steve. Marijn: “Mensen staan in de rij staan voor een oogoperatie. Als MAF er niet was, kon dr. Steve geen duizend oogoperaties in een jaar doen!” Lees meer.